Avatar

(2009)

Kinodes alates
23.09.2022

Kõigi aegade üks suurimaid kinohitte, James Cameroni legendaarne "Avatar" jõuab 13 aastat pärast oma esimest edulugu taaskord suurtele kinoekraanidele, et valmistada maailm ette seeria teiseks osaks "Avatar: Vee olemus", mis jõuab kinno 16. detsembril.

"Avatar" jõuab kinodesse mõistagi perfektsuseni lihvitud imekauni 4K pildi ja võimsa heliga. Loomulikult saab filmile kaasa elada 3D-s, mis oli selle suure ekraaniseikluse suurimaks trumbiks aastal 2009 ja on seda ka praegu.

Selles eepiliste mõõtmetega seiklusfilmis viib “Titanicu” ja "Terminaator 2" lavastaja James Cameron meid teekonnale vapustavasse uude maailma, millesarnast keegi vähemasti 2009. aastal veel kunagi varem polnud näinud. Kaugel taevakehal nimega Pandora asub trotslik kangelane teekonnale lunastuse leidmiseks, juhtides kangelaslikku võitlust terve tsivilisatsiooni päästmiseks.

Osades Sam Worthington (“Terminaator: lunastus”), Zoe Saldana (“Star Trek”), Sigourney Weaver (“Alien”), Michelle Rodriguez (“Kiired ja vihased”), Giovanni Ribisi (“Kadunud 60 sekundiga”), CCH Pounder (“Räpane Mackey”), Wes Studi (“Viimane mohikaanlane”), Stephen Lang (“Public Enemies”) jt. Enneolematu 3D-pilt on valminud koostöös eriefektikompaniiga WETA Digital, mille võlurite abiga valmis ka “Sõrmuste isanda“ triloogia.

Filmi pikkus

2h 45 min

Vanusepiirang

Alla 12 a. mittesoovitatav

Tootja

20th Century Studios

Stuudio

Disney

Filmi pikkus: 2h 45 min

Vanusepiirang: Alla 12 a. mittesoovitatav

Tootja: 20th Century Studios

Stuudio: Disney

Žanr

Ulmefilm

Žanr: Ulmefilm

 

Vaata veel