Vaimude väljaajaja: Usklik

The Exorcist: Believer (2023)

Kinodes alates
06.10.2023

50 aasta eest jõudis ekraanile üks kinoajaloo hirmutavamaid õudusfilme, "Vaimude väljaajaja", mis on poole sajandi jooksul šokeerinud vaatajaid kogu maailmas. Nüüd algab uus peatükk...

Alates ajast, mil fotograaf Victor FIelding (Leslie Odom Jr) tosina aasta eest oma naise kaotas, on mehe elu mõtteks olnud nende tütar Angela (Lidya Jewett), keda ta tahab kaitsta kõigi maailma hädade ja probleemide eest. Ent saabub päev, mil Angela ja tema sõbranna Katherine (Olivia Marcum) lähevad pärast kooli metsa ja kaovad jäljetult. Kui tüdrukud kolm päeva hiljem naasevad, ei mäleta nad midagi nendega juhtunust. See käivitab sündmusteahela, mis sunnib Victorit seisma silmitsi ülima kurjusega. Meeleheitel mees otsib üles ainsa inimese, kes kunagi midagi sellist näinud, Chris MacNeili (Ellen Burstyn)

Jahmatav õudusfilm "Vaimude väljaajaja: Usklik" on järjeks 1973. aastal ajalugu teinud teosele, mis kandideeris 10 Oscarile, olles ühtlasi esimene õudusfilm, mis nomineeritud parima filmi Oscarile. Osades Leslie Odom Jr ("Mõrv Idaekspressis"), Oscari-võitja Ellen Burstyn ("Vaimude väljaajaja"), Lidya Jewett ("Good Girls"), uustulnuk Olivia Marcum, Ann Dowd ("The Handmaid’s Tale", "Pärilik"), Jennifer Nettles ("The Righteous Gemstones"), Norbert Leo Butz ("Bloodline"), Raphael Sbarge ("Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story") ja teised. Hiljuti lahkunud meisterlavastaja William Friedkini pärandit kannab edasi David Gordon Green ("Halloween"), kes on ise ka filmi kaasstsenaristiks. Filmi tootjaks on õudusmaailma kroonimata kuningas Jason Blum ("Must telefon", "Patupuhastus", "M3GAN", "Astraal" jpm).

Filmi pikkus

1h 51 min

Vanusepiirang

Alla 14 a. keelatud

Tootja

Blumhouse Productions

Stuudio

Universal Pictures

Filmi pikkus: 1h 51 min

Vanusepiirang: Alla 14 a. keelatud

Tootja: Blumhouse Productions

Stuudio: Universal Pictures

Žanr

Õudus

Žanr: Õudus

 

Vaata veel